October 22, 2024

Vanaf nu te koop: de gloednieuwe handbeschilderde keramiek collectie van rice

Het Deense rice introduceert Hand-painted by rice

Amsterdam 22 oktober 2024 - Vanaf nu te koop: de gloednieuwe handbeschilderde keramiek collectie van rice. Het Deense design- en interieurmerk rice lanceert een gloednieuwe keramiekserie als aanvulling op hun kleurrijke en functionele assortiment. 

Al meer dan 25 jaar brengt Rice met zijn onderscheidende kleuren en vrolijke universum alledaagse magie in huizen over de hele wereld. Het merk biedt het producten voor het hele huis. Velen kennen rice van de iconische kopjes in een groot aantal kleuren en patronen, die sinds het begin van de jaren 2000 hun weg naar veel huizen hebben gevonden en nog steeds een plek op de keukenplanken hebben. Bekers en kopjes voor volwassenen en gezinnen die een vleugje kleur aan hun dagelijks leven willen toevoegen. 

Kleuren hebben altijd centraal gestaan bij oprichters Charlotte en Philippe Guéniau, die in 1998 Rice oprichtten met een missie om functie en kleur – en, indien mogelijk, humor – te combineren om vreugde en magie te verspreiden in huizen over de hele wereld. Nu lanceert rice een nieuwe serie unieke, handbeschilderd keramiek gemaakt in Portugal. Na vele maanden onderzoek komt rice met Hand-painted by rice draagt. Het idee achter deze collectie is dat alle items op zichzelf kunnen staan of samen met wat je al in je kast hebt liggen kunt aanvullen – of het nu gaat om tweedehands vondsten of erfstukken.

Alle details op het keramiek zijn met de hand geschilderd door een groep getalenteerde vrouwen in Portugal, die de rice droom tot leven hebben gebracht. De collectie valt op en heeft zijn charme doordat elk stuk keramiek met de hand wordt beschilderd, waardoor het een unieke uitstraling krijgt en kleine verschillen worden gemarkeerd door de handen van diegenen die het hebben gemaakt. Daarom kunnen er kleine variaties in dezelfde stijlen voorkomen, wat de keramiek echt bijzonder maakt. Kijk hier hoe de collectie is gemaakt https://youtu.be/u-sORh4lLoE?si=5Eiz1e72iaExKPyr 

Hand-painted by rice bestaat uit keramiek dat tafelaankleding tot een waar genot maakt, of het nu voor grote gezelschappen is of gewoon voor een gezellig moment allen. Kommen en borden beschilderd met de mooiste motieven, kopjes en mokken met of zonder oor in verschillende maten voor koffie, thee, espresso en warme chocolademelk, een nostalgische theepot en decoratieve schalen en serveerschalen met bloemmotieven. De kleuren zijn zorgvuldig gekozen en de geschilderde motieven omvatten rode kersen, een geluksklavertjesvier, delicate bloemenranken en liefdevolle uitspraken als ‘Love’ en ‘Merci’. Alle producten in de serie vullen elkaar aan en kunnen worden gematcht en gemengd – zelfs met keramiek dat je al hebt, of alles in dezelfde toon combineren voor een eenvoudigere uitstraling.

Prijzen variëren van 12,90,- EUR voor een espressokopje tot 26,90,- EUR voor een lunchbord tot aan 67,90,- EUR voor een theepot. Hand-painted by rice is vanaf nu  verkrijgbaar online via ricebyrice.com En o.a. bij Zinin in Utrecht, A Lovely day Store in Amsterdam, Nijhof in Baarn, Paagman in Den Haag en Aan de dis in Barneveld. 

Over rice

rice is een Deens interieur- en accessoire bedrijf dat bekend staat om kleurrijk serviesgoed, handgemaakte opbergmanden en vazen – producten voor de woonkamer, keuken, kinderkamer en het hele huis. Alles in prachtige kleuren en alles wat je nodig hebt voor het dagelijks leven. Het rice universum is gevuld met levendige producten, funky maar toch nuchter en super praktisch. Het ontwerp is modern, gemaakt met een speelse geest en aandacht voor detail.

De missie van rice is om iets extra's toe te voegen aan het gewone, het leven van alledag met penseelstreken en een beetje magie. De kernwaarden zijn ‘Fun, Funky en Functioneel’, maar rice is veel meer dan dat. Het bedrijf heeft altijd met het hart op de juiste plek gewerkt, of het nu gaat om sociale projecten, de ESG-agenda of de zorg voor de planeet. Het grootste deel van de rice productie vindt plaats in ontwikkelingslanden, waarbij internationale productierichtlijnen voorop staan, neemt rice actief deel aan ondersteunende projecten in deze gebieden en aan liefdadigheidswerk over de hele wereld. Sociale verantwoordelijkheid maakt sinds het begin deel uit van het DNA van rice: rice gelooft in een betere wereld en doet er alles aan om een verschil te maken. 

In 2023 zorgde rijst voor een bos van 36 hectare in Denemarken, waarbij 65.000 bomen werden geplant en een weide met wilde bloemen van 6.000 m². Het project heet ‘rice Happy Earth’ en is de bijdrage van rice aan het bestrijden van klimaatverandering en het vergroten van de biodiversiteit. rice Happy Earth wordt door de EU ondersteund en voldoet aan verschillende klimaatdoelstellingen van de VN.

ricebyrice.com