June 20, 2024

“Mam, het is ook jouw verhaal!”

“Mam, het is ook jouw verhaal.”

OnceUpon moedigt moeders deze zomer aan om prioriteit te geven aan familiefoto's waar ze zelf ook op staan

Amsterdam, 20 juni 2024 – Uit een onderzoek onder 4000 mensen die zichzelf identificeren als moeder blijkt dat de meerderheid het gevoel heeft geen onderdeel te zijn van hun eigen verhaal. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen!

Al veel te lang dragen alleen moeders's de verantwoordelijk voor het vertellen van het verhaal van het gezin. Afgelopen maandag lanceerde Once Upon een bijzondere campagne. Zij roepen  alle moeders wereldwijd op mee te doen en de onvervangbare aanwezigheid van moeder's te vieren met een challenge. Mama's worden massaal opgeroepen om op de foto gezet te worden deze zomermaanden. Help moeders onderdeel worden van hun eigen verhaal!

Credits Annewil Hokken voor Once Upon

"De kern van de campagne is het herdefiniëren van gezinsverhalen en het doorbreken van traditionele genderrollen", zegt Cecilia Edström, Chief Marketing bij Once Upon, ze benadrukt: "We begrijpen het belang van het samen vastleggen van oprechte en levensechte momenten als gezin. Onze campagne wil bewustwording creëren en verandering bewerkstelligen door moeders aan te moedigen om hun aanwezigheid in familieherinneringen te claimen."

"Mam, het is ook jouw verhaal!" heeft tot doel de gezinsdynamiek op te schudden door moeders aan te zetten om actief in beeld te komen. De campagne combineert herkenbare en humoristische inhoud met tools zoals 'The Contract', 'The Momifesto' en samenwerkingen met diverse partners. De impact van de campagne strekt zich uit tot het doorbreken van gender-normen en het bevorderen van inclusiviteit op maatschappelijk niveau. Once Upon streeft ernaar een cultuur te creëren waarin elk gezinslid zich gewaardeerd en betrokken voelt bij het bewaren van herinneringen.

Credits Annewil Hokken voor Once Upon

Een van de moeders die we hebben gevraagd om actief deel te nemen aan deze campagne is Nina Pierson. Dé momfluencer van Nederland, kan het beste worden omgeschreven als een power lady. Ze is medeoprichtster van een keten van biologische salad bars, auteur van twee bestsellers en liefhebbende moeder van drie jonge kinderen. Lees hier een kort interview met Nina over het belang van het goed vastleggen van familieherinneringen. Volgende week staat een kort interview online met Nina waarin zij toelicht waarom dit onderwerp voor haar belangrijk is. Lees het interview op  https://onceupon.photo/stories 

Oproep aan alle mama's!

Once Upon ondervroeg 4000 moeders, zij kwamen met de volgende antwoorden:
65% geeft aan foto's van zichzelf belangrijk te vinden.
52% geeft aan dat er niet genoeg foto's van zichzelf met de kinderen zijn.
49% geeft aan de druk te voelen om altijd zelf foto's te moeten nemen.

Ben jij een mama? Heb jij een mama? Ken jij een mama? Hoogste tijd om de mama's eens goed in beeld te krijgen! Onderteken daarom dit contract of geef het aan een mama die je kent – om mama's deel te laten worden van hun eigen verhalen. Download hier het contract

NOOT VOOR DE REDACTIE

We begrijpen heel goed dat sommigen van jullie wat moeite hebben met deze campagne. Als je dit soort berichten niet wilt ontvangen, laat het ons dan alsjeblieft weten dmv een mail naar simone@gan-baroo.com. Je ontvangt dan voorlopig geen persberichten meer,  na de campagne wordt je gewoon weer op de maillijst gezet.

 

Over Once Upon

Once Upon is een in Zweden gevestigd digitaal fotoboekenbedrijf opgericht in 2017. De  visie van het bedrijf is om het mentale welzijn van mensen te versterken door middel van herinneringen en verhalen uit het echte leven vastgelegen. Met oog op duurzaamheid, inclusiviteit en sociale verantwoordelijkheid creëert Once Upon gepersonaliseerde fotoproducten die de speciale momenten in het leven vieren. Once Upon maakt als gecertificeerd B-Corp bedrijf deel uit van een mondiale beweging die werkt aan een meer inclusieve, rechtvaardige en regeneratieve economie. Ga voor meer informatie naar onceupon.photo/photobooks