May 07, 2024

Rust-Oleum® brengt de tuin tot bloei met kleurrijke tuinmakeovers

Rust-Oleum® brengt de tuin tot bloei met kleurrijke tuinmakeovers

Amsterdam, 7 mei 2024 – We kennen het allemaal: na een aantal jaar zien we hier en daar het verval van metalen objecten buitenshuis. Een verroeste barbecue, een verweerde garagedeur, een deurframe, de brievenbus of een lamp. Stuk voorstuk onmisbare items, die de tand des tijds helaas niet altijd even goed doorstaan. Rust-Oleum®, de eeuwenoude fabrikant van industriële en decoratieve verven en coatings, biedt ook een heel scala aan buiten- en tuinproducten. Maak je tuin lente-klaar met de Metal Expert producten. Pak roest aan op de barbecue, het smeedijzeren tuinmeubilair of de garagepoort. Geef de plantenbakken een nieuw leven of neem dat hekwerk eens onder handen.

 

Speciaal ontwikkeld voor buitenshuis

Rust-Oleum® is door de jaren heen uitgegroeid tot het Nr. 1 merk van metaalverven in de Verenigde Staten en Canada. In al die jaren heeft Rust-Oleum® treinen, schepen, gebouwen, bruggen en zoveel meer de nodige bescherming geboden. De bescherming van metaal zit namelijk in de DNA van het bedrijf. Om die reden hebben ze de professionele vakkennis en expertise gebundeld in het uitgebreide Metal Expert productgamma, dat speciaal ontwikkeld is om alle soorten metaal in jouw huis en tuin op een professionele en efficiënte manier te beschermen. Ontdek hier het hele assortiment Metal Expert-producten.

"Met ons Metal Expert gamma geven we DIY'ers de tool om hun tuindecoratie roestvrij en glanzend te houden," zegt Peggy Goossens, Marketing Manager Rust-Oleum®  Europe. 

Zonder de juiste oppervlaktebehandeling gaat metaal na verloop van tijd roesten en verliest het naast zijn functionele werking ook zijn glans. Naast een uitgebreid assortiment van metaallakken zijn er ook een hele reeks voorbehandelingsproducten beschikbaar. Een juiste voorbehandeling van het oppervlak is van essentieel belang voor een goed eindresultaat en zorgt er voor dat de metaallak een optimale werking heeft.

Hoe roest te verwijderen?

STAP 1
Verwijder afschilferende verf met de draadborstel en reinig het oppervlak nauwkeurig met een vochtige doek en Metal Expert Metaalreiniger en ontvetter.

STAP 2
Breng met een kwast de Metal Expert Roestverwijderaar Gel aan op het metalen oppervlak. Zie het etiket voor verdere instructies. OF Leg het metalen object in het met Metal Expert Roestverwijderaar Dip gevulde verfbakje en zorg ervoor dat het verroeste oppervlak volledig door de dip bedekt is. Zie het etiket voor verdere instructies. Ga voor het hele assortiment naar naar www.rustoleumspraypaint.nl/metal-expert/

STAP 3
Na de desbetreffende droogtijd gevolgd te hebben, is al het roest van het oppervlak opgelost. Reinig het oppervlak met water en zeep om zo overgebleven product te verwijderen.

WAT JE NODIG HEBT

1. Draadborstel
­2. Verfkwast (indien gebruik gel) OF een geschikt verfbakje (indien gebruik dip) ­3. Metal Expert Roestverwijderaar Gel OF Dip
­4. Metal Expert Metaalreiniger en ontvetter

Voor meer informatie over Rust-Oleum® ga naar www.rustoleumdiy.nl 

De Metal Expert producten zijn o.a. verkrijgbaar bij Gamma en Karwei. Ontdek hier alle verkooppunten.

Over Rust-Oleum®

Rust-Oleum® is een wereldleider in beschermende coatings en verf, met een erfenis van meer dan 100 jaar aan innovatie en excellentie. Met een toonaangevend assortiment hoogwaardige producten biedt Rust-Oleum® oplossingen voor een breed scala aan toepassingen, waaronder doe-het-zelf, industriële, commerciële en residentiële projecten.