April 18, 2024

NIMBEL wint prestigieuze Red Dot Award voor baanbrekend productontwerp

NIMBEL wint prestigieuze Red Dot Award

Amsterdam, 18 april 2024 – NIMBEL, hét toonaangevende merk op het gebied van draagzakken, heeft met trots de prestigieuze Red Dot Award gewonnen voor zijn innovatieve NIMBEL Draagzak.

"Red Dot" is dé onderscheiding voor hoge designkwaliteit en staat wereldwijd bekend als  symbool van uitmuntendheid in productontwerp. De internationale jury kent dit felbegeerde kwaliteitslabel toe aan producten die zich onderscheiden door hun functionaliteit, esthetiek en innovatie.

Onder de talrijke inzendingen van bedrijven en ontwerpstudio's van over de hele wereld heeft de uitstekende kwaliteit en het design van jullie product onze internationale jury overtuigd!” aldus Professor Dr. Peter Zec, Red Dot. 

Wat maakt de NIMBEL zo bijzonder? Het is een bijzonder comfortabele babydraagzak die je rug en schouders niet belast, de enige draagzak met gepatenteerde Exoframe Technologie™️. Het sterke en lichte Exoframe verplaatst het gewicht van het kindje naar de heupen in plaats van de schouders en rug. Dit vermindert de last op de schouderbanden.

NIMBEL combineert een ergonomisch ontwerp met hoogwaardige materialen om ouders een comfortabele en veilige manier te bieden om hun baby's dicht bij zich te houden tijdens dagelijkse activiteiten. Het design zorgt voor een perfecte pasvorm voor alle lichaamstypes, terwijl de ondersteunende zitpositie van de baby bijdraagt aan de natuurlijke ontwikkeling van de heupen.

Fotocredits Maxime Cardol @ Czar Amsterdam

Met zijn stijlvolle design en praktische kenmerken is de NIMBEL Draagzak de ideale metgezel voor ouders die onderweg willen genieten van quality time met hun kleintje. Of het nu gaat om een wandeling door de stad, een dagje uit of een verre reis, de NIMBEL Draagzak biedt comfort, gemak en gemoedsrust waar het leven hen ook brengt. 

"We zijn vereerd om de Red Dot Award te ontvangen in de categorie Babies & Children" zegt ontwerper en co-founder Stefan van Cleef van NIMBEL. Ons doel was het creëren van de ultieme babydrager: een esthetische carrier die veilig, comfortabel en pijnloos zijn werk doet. Dat doel hebben we bereikt. Deze prijs is een erkenning van onze voortdurende inzet om de beste en meest innovatieve draagzak ter wereld te maken”

NIMBEL is te koop in geselecteerde kinderwinkels en online via nimbelcarrier.com  en verkrijgbaar in drie kleuren, kan zowel op de buik als rug gedragen worden en is geschikt voor kinderen van geboorte tot anderhalf à twee jaar oud. Verkoopprijs € 379

Over Red Dot

De Red Dot Award, opgericht in 1955, is een internationaal erkende design competitie die elk jaar duizenden inzendingen uit de hele wereld ontvangt. De jury bestaat uit gerenommeerde experts op het gebied van design, die de producten beoordelen op criteria zoals innovatie, functionaliteit, kwaliteit en ecologische compatibiliteit. https://www.red-dot.org/

NIMBEL was featured in: