March 28, 2024

Cinetree’s Uit de schaduw Festival over mentale gezondheid keert terug op 28 en 29 juni

Cinetree’s Uit de schaduw Festival over mentale gezondheid keert terug op 28 en 29 juni

 

Cinetree founder Hanna Verboom kondigt na het grote succes van vorig jaar de tweede editie van het Uit de schaduw Festival aan. Het festival rondom mentale gezondheid zal dit jaar op 28 en 29 juni plaatsvinden bij Buitenplaats De Hoorneboeg.

De Uit de schaduw beweging
Wat begon als een Cinetree documentaire, is inmiddels geëvolueerd tot een groeiende beweging. Hanna Verbooms openheid over haar eigen psychische variatie in de documentaire Uit de schaduw heeft geleid tot herkenning en duizenden reacties. De beweging wil het taboe rond psychische variaties verminderen en een samenleving creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn. Ook de overweldigende reacties op het vervolg Samen uit de schaduw bevestigden de behoefte aan verdieping en kennisdeling. Hieruit ontstond het idee voor het Uit de schaduw Festival, dat in 2023 voor het eerst plaatsvond en een groot succes was.

Uit de schaduw Festival 2024
Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni staat Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum in het teken van de tweede editie van het Uit de schaduw Festival. Dit jaar wordt het festival uitgebreid naar twee dagen, waarbij de eerste dag gewijd is aan algemeen

welzijn en de tweede dag specifiek aandacht schenkt aan mentale gezondheid onder jongeren. Het beloven twee prachtige dagen te worden vol inspirerende verhalen, interactieve workshops, betoverende muziek en een open sfeer om persoonlijke ervaringen te delen.

Cinetree founder Hanna Verboom: “Onze missie is geslaagd als bezoekers met een boost aan zelfvertrouwen naar buiten lopen.Ik weet immers uit eigen ervaring dat als je iets hebt meegemaakt op het gebied van de psyche, juist het vertrouwen in jezelf zo’n enorme klap heeft gehad. Door onze persoonlijke verhalen te delen op die prachtige dag midden in de natuur, willen we ruimte creëren voor elk persoon die erbij is om zijn of haar verhaal ook te gaan omarmen. Met de inspirerende keynotes willen we de focus verleggen van kwetsbaarheid naar kracht en middels de workshops geven we bezoekers de juiste handvatten om de regie te pakken over hun eigen leven. ”

Meer informatie en tickets

Het Uit de Schaduw Festival is een initiatief van Cinetree en Buitenplaats De Hoorneboeg. Beide organisaties delen de missie om betekenisvolle verbindingen tot stand te brengen en werken belangeloos mee aan dit initiatief. Het Uit de schaduw Festival op 28 & 29 juni biedt een programma voor experts, ervaringsdeskundigen en omstanders. Tickets zijn voor iedereen beschikbaar op de website voor €99,-. Er zijn ook speciale regelingen voor mensen met een klein budget. Meer informatie over het programma wordt later bekendgemaakt, tickets voor 28 juni zijn alvast te bestellen via deze link.

Over Cinetree

Cinetree is een Nederlands filmplatform dat toegang biedt tot een selectie van de beste films en documentaires van over de hele wereld. Elke week maken de curators van Cinetree een selectie uit het enorme aanbod aan films. Deze filmlieebbers zijn als makers, acteurs of experts actief in de filmwereld. In het aanbod van Cinetree vind je films met belangrijke thema’s, maatschappelijke relevantie en verhalen die langer bijblijven dan dat ze duren.

Over Buitenplaats De Hoorneboeg

Op Buitenplaats De Hoorneboeg – midden in het bos aan de rand van de Hilversumse Hei – voelt de gewone wereld mijlenver weg. Samen met anderen maken zij de wereld graag weer een stuk mooier door mensen te verbinden met zichzelf, met anderen en met de natuur. Een plek voor workshops en trainingen. Een plek voor events. Een plek voor een fijne lunch of borrel in de natuur. In hun agenda vind je een rijke programmering met trainingen, workshops, retraites en events. In het weekend kun je altijd langskomen in het restaurant aan de rand van de moestuin.