December 08, 2023

Playhood: innovatief nieuw binnenspeelconcept in Amsterdam

INNOVATIEF NIEUW BINNENSPEELCONCEPT IN AMSTERDAM

Amsterdam, 7 december 2023 - Een unieke binnenspeelplek, anders dan alle andere, heeft haar deuren geopend in de Amsterdamse Houthavens.

Bij deze eerste rollenspellocatie van Nederland draait alles om quality playtime voor kinderen, ouders en verzorgers. Stel je een plein voor met allemaal winkeltjes op miniformaat, waar kinderen het dagelijks leven kunnen naspelen en zich helemaal kunnen verliezen in fantasierijke avonturen. 

Playhood zet in op edutainment, een combinatie van educatie en entertainment. Tijdens de speelsessies worden kinderen op een speelse wijze gestimuleerd in hun ontwikkeling. Bij het ontwerp van elk winkeltje op het buurtplein zijn educatieve elementen geïntegreerd, waardoor kinderen spelenderwijs leren. Of het nu gaat om sociale vaardigheden of de ontwikkeling van hun creativiteit. Bij Playhood staat plezier centraal terwijl kinderen ook nieuwe dingen ontdekken en leren. 

Quality playtime voor iedereen

Terwijl de kinderen lekker spelen, kunnen ouders ervoor kiezen mee te spelen of te ontspannen in het café. Daar kunnen ze genieten van een kop echt lekkere koffie, terwijl de kleintjes in de rol van kapper, postbode of politieagent kruipen, of winkeltje spelen in de Albert Klein. En dat allemaal in een prettige, veilige en schone omgeving die met zorg is ontworpen.

Oprichter Roxy van der Noordt: “We vonden het heel belangrijk om een plek te creëren die naast goed voor de kinderen ook inspirerend voor de volwassenen is. Dat is terug te zien in de keuzes voor het ontwerp van de algehele locatie tot aan de speelelementen; aan iedereen is gedacht.”

Ontdek een vernieuwende manier van spelen in Playhood

Roxy richtte Playhood op samen met haar zus Kiki van der Noordt. De Amsterdamse zussen zagen het concept van rollenspellocaties in het buitenland en dachten bij zichzelf: dit kunnen wij als Nederlanders, met een voorliefde voor montessori-educatie, naar een ander niveau tillen.

Rollenspellocaties in onder meer Engeland worden daar vaak “een briljant alternatief voor softplay” genoemd en ook “een absolute perfecte plek voor kinderen om hun fantasie compleet vrij te laten”.

Kinderfeestjes, evenementen en educatieve uitjes

Met Playhood wil het team een thuishaven creëren waar niet alleen gespeeld kan worden, maar waar mensen ook kunnen samenkomen. Wij organiseren activiteiten en evenementen voor verschillende doelgroepen. Ook zijn er aparte ruimtes te huur voor bijvoorbeeld workshops of verjaardagsfeestjes en verwelkomen we graag crèches of scholen.

Oprichter Kiki: “Playhood is een plek waar ook wij ons weer even kind voelen. Alsof je in een enorm poppenhuis bent, dat is wat we graag wilden realiseren. We hebben eigenlijk een soort filmset gebouwd waarin het dagelijkse leven nagespeeld kan worden. De kinderen kunnen in de rol kruipen van de beroepen en activiteiten die ze veel voorbij zien komen. En wij als ouders en verzorgers kunnen meedoen, of een lekker koffietje drinken en nieuwe vrienden maken.”

Ontwerp

Om Playhood tot leven te brengen hebben de zussen samengewerkt met lokale partijen. Het decor werd gemaakt door The Set Company, het architectonisch ontwerp is van XML Architect en The BREDA Group is verantwoordelijk voor al het lekkers in het café.

Al deze partijen delen met Playhood een waardering voor een ultieme speelervaring voor kinderen en de wens om iets nieuws en verfrissends te creëren.

Locatie

De Houthavens is een hedendaagse buurt voor gezinnen en een dynamische hub voor theater, mode en cultuur, net buiten het historische centrum van Amsterdam.

De (Oude) Houthaven werd gegraven in 1876 voor het overslaan en opslaan van hout. Het was de eerste gegraven haven van Amsterdam. Playhood weerspiegelt het industriële en houten verleden van de Houthavens, gevestigd in een voormalige houtfabriek en met materiaalkeuzes die dit verleden weerspiegelen.

Vandaag de dag staat de buurt bekend als een plek waar gezinnen wonen en creatieve ideeën worden gerealiseerd - een knooppunt in de wereldwijde gemeenschap van vernieuwers, dromers en ondernemers.

Algemene informatie

Playhood is dagelijks geopend en is in speelsessies van 90 minuten te boeken. Het eerste tijdslot is van 9.30 tot 11.00 uur en het laatste tijdslot is van 16.00 tot 17.30 uur. 

Prijzen: €12 voor kinderen van 1-7 jaar, €8 voor volwassenen en kinderen van 8-17 jaar. 

Algemene informatie Playhood

Danzigerbocht 15, 1013 AM Amsterdam

hello@playhood.nl

www.playhood.nl 

 
Socials 

Instagram.com/playhood 
Facebook.com/playhoodnl
tiktok.com/playhood

OVER PLAYHOOD

Playhood is hét alternatief voor een binnenspeeltuin, museum of theater. Voor kinderen en volwassenen. Opgericht in 2022 en geopend in november 2023 introduceren Roxy met haar zus Kiki van der Noordt met trots de eerste Nederlandse rollenspellocatie voor kinderen, waar elk bezoek bestaat uit plezier, creativiteit en fantasie. Het leukste familie-uitje in Amsterdam! www.playhood.nl