November 27, 2023

Luisteren in de wintermaanden: De zoon van Sinterklaas en andere verhalen

LUISTEREN IN DE WINTERMAANDEN

 
Speciaal voor de kerstvakantie lanceert mediabedrijf Abel Studios een grote collectie (winter)sprookjes en fabels; van Het meisje met de zwavelstokjes tot aan de Sneeuwkoningin, voorgelezen door Nina Pierson, Gerda Havertong en vele anderen. 
 

Ontdek ook de nieuwe audio-serie De zoon van Sinterklaas. De 10-jarige Job wil niets liever dan Sinterklaas worden. Net als zijn vader, de echte Sinterklaas. Helaas kost het Job pijn en moeite om zijn droom te vervullen, en gaat het ondanks zijn pogingen steeds mis. Van kruidnoten die mislukken, zijn stafje die blijft haken in de roltrap, en oh nee - heeft hij het boek van Sinterklaas nu weer verloren? Gaat het goedkomen met Job en zijn droom? Luister het in de nieuwe 3-delige Abel Original. Met in de hoofdrol Willem Voogd (Mees Kees, Expeditie Robinson) en Louis van Beek (Westenwind, Flikken).

Volgens onderzoek (Research without Barriers, 2023) maakt 70% van de ouders in Nederland zich zorgen over de oplopende schermtijd tijdens de vakanties. Ouders zijn daarom naarstig op zoek naar betaalbaar en leuk vermaak tijdens deze periodes. Het Nederlandse Abel biedt uitkomst. 
 
Er zijn steeds meer podcasts en luisterboeken voor volwassenen, maar voor kinderen is het aanbod nog niet groot. Terwijl juist kinderen dit het hardste nodig hebben. Niet alleen omdat ze steeds meer tijd achter schermen doorbrengen, maar ook omdat verhalen helpen om sociale en taalvaardigheden op te bouwen,” aldus oprichter Sanne Kanis. Kanis werkte eerder bij Spotify en Google en schreef veelvuldig over onze omgang met technologie als columnist in Het Financieele Dagblad.

Luister Abel podcasts waar en wanneer je maar zin hebt. Want voor ieder is er wat wils. Alle afleveringen van het seizoen en de volledige catalogus van Abel podcasts zijn beschikbaar op Spotify, Apple en andere podcast-platforms.