October 12, 2023

NIMBEL, de nieuwe ster onder de babydragers

NIMBEL, de nieuwe ster onder de babydragers

Amsterdam, 12 oktober 2023 - Maak kennis met NIMBEL, de nieuwe babydrager voor actieve urban ouders. De enige carrier die niet alleen comfortabel en pijnloos draagt, maar waarmee je als ouder ook stijlvol voor de dag komt in winkelstraat, bos of horeca.

Veel jonge ouders weten: met je baby in de babydrager op pad gaan is heerlijk, totdat je schouders en rug pijn gaan doen. Drie jaar lang werkte mede-oprichter en industrieel ontwerper Stefan van Cleef samen met ontwerpers, fysiotherapeuten en draagconsulenten aan de perfecte babydrager: NIMBEL. Dankzij gepatenteerde Exoframe Technologie™ dragen ouders hun kind in een babydrager van NIMBEL langer en lichter bij zich, zonder pijnklachten.

Medici van het Spine & Joint Centre in Rotterdam stelden na uitvoerige tests vast, dat bij juist gebruik van NIMBEL de spieractiviteit in de rug minimaal is. En lager dan bij de twee meestverkochte babydragers in Nederland, met een verschil tot wel 62,5%. Ook concludeerden zij dat met NIMBEL – dankzij de slimme lichtmetalen structuur die het gewicht verplaatst naar de heupen (het sterkste deel van het lichaam) – de belasting van de rugspieren nauwelijks hoger is dan bij onbelast staan.

De babydragers van NIMBEL lenen zich uitstekend voor dagelijks gebruik in een actief bestaan en gaan lang mee. Ouders roemen vooral het stabiele zitkuipje, waardoor ze beide handen vrij hebben om hun kindje veilig in de drager te plaatsen. Dus of je als ouder nu wandelt, een kindvriendelijk festival bezoekt of je naar een werkafspraak haast, met NIMBEL is op pad gaan met je baby comfortabeler en stijlvoller dan ooit.

Het esthetische ontwerp van NIMBEL kwam met oog voor detail tot stand, is verkrijgbaar in drie elegante kleurstellingen – beige, groen en donkerblauw – en is zo de perfecte aanvulling op een moderne, stadse look. NIMBEL kan zowel op de buik als rug gedragen worden en is geschikt voor kinderen van geboorte tot anderhalf à twee jaar oud. Bij bestelling van een NIMBEL babydraagzak mag je deze 30 dagen gratis uitproberen inclusief gratis verzending/retour. De verkoopprijs is € 379. Te koop in geselecteerde kinderwinkels en online via nimbelcarrier.com 

Fotocredits Maxime Cardol @ Czar Amsterdam

Productreviews

Sarah: Even een grote shoutout naar deze fantastische draagzak. Normaal kan ik mijn kindje niet zo lang dragen (8,5Kg). Maar met dit revolutionaire ontwerp voel ik totaal geen last van mijn schouders. No spon, just fan.
 
Renee: Het draagt heel licht. Dat is een verademing in vergelijking met de andere drager die ik heb.
 
Sasha: Ik ben toch wel om hoor. Extreem fijn zit hij.
 
Derek: Je voelt dat je baby er heel stevig in zit. Je kan de baby heel makkelijk in de draagzak krijgen.

Over NIMBEL

Onder leiding van Stefan van Cleef kwamen functionaliteit en design samen tot ultiem bewijs van form follows function. De zoektocht naar het perfecte ontwerp begon in zijn schuur, waar hij talloze uren doorbracht achter de naaimachine en metaaldraad omboog tot de blaren hem op de vingers stonden. Stefan: “Ons doel was het creëren van de ultieme babydrager, waarmee ouders zich in alle vrijheid kunnen bewegen, zonder in te leveren op stijl. Een esthetische carrier die comfortabel en pijnloos zijn werk doet, zodat je je kind zo lang als je wilt bij je kunt dragen. Dat doel hebben we bereikt.