September 14, 2023

Royal Goedewaagen, L’AIMÉ en Edith Beurskens lanceren samen een bijzondere geurkaars collectie

Royal Goedewaagen, L’AIMÉ en Edith Beurskens lanceren samen een bijzondere geurkaars collectie

 

Ambacht staat centraal in nieuwe SHAPES-collectie

Ontworpen door een onmiskenbare visuele creatieveling, gemaakt in één van de oudste aardewerkfabrieken van Europa en gevuld met kaarsen van de rijkste natuurlijke oliën, dat is de nieuwe SHAPES-collectie. Een serie kaarsen waarmee het ambacht wordt gevierd in al zijn vormen. De collectie bestaat uit maar liefst vier verschillende ontwerpen. Stuk voor stuk volledig met de hand gemaakt in Nederland. Elk design is beschikbaar in twee verschillende kleuren.

Speciaal voor deze samenwerking creëerde grafisch 3D-kunstenaar Edith Beurskens een serie tijdloze ontwerpen. Ware blikvangers voor elk interieur. Maar, door materiaal- en kleurgebruik, toch opvallend ingetogen in stijl. De keramieken kaarsenhouders zijn elk zorgvuldig met de hand vervaardigd door ervaren ambachtslieden van Royal Goedewaagen en zijn gemaakt van de beste materialen in de eigen fabriek in Drenthe. De kaarsen zelf zijn ook in Nederland gemaakt door L’AIMÉ; lokaal met de hand gegoten, op basis van een mix van natuurlijke premium oliën, afkomstig van parfumeurs uit het Zuid- Franse Grasse. Door dit unieke proces hebben alle geurkaarsen stuk voor stuk een unieke geur en dus een eigen karakter meegekregen.

 

De verschillende SHAPES-kaarsen zijn verkrijgbaar in de geuren Bois de Paris, Wild Fig, Bois de Tonka en Bois de Saffron. 

De collectie is vanaf nu online te bestellen via: www.royalgoedewaagen.comwww.edithbeurskens.com en  www.laime.nl. De kaarsen zijn verkrijgbaar vanaf €129,- per stuk. De ‘happy’ deksel is los beschikbaar voor €29,-. Als set is een kaars met deksel verkrijgbaar voor €149,- De kaarsenhouders zijn eindeloos navulbaar door middel van een refill die los verkrijgbaar is voor €25,-.

Over Royal Goedewaagen

Royal Goedewaagen (sinds 1610) is een van de oudste aardewerkfabrieken van Europa. Royal Goedewaagen is een bedrijf met een rijke historie en een sterke toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid. Door de eeuwen heen heeft het een reputatie opgebouwd als een van de beste producenten van keramiek ter wereld. Het bedrijf heeft zijn wortels in Gouda, maar verhuisde meer dan een halve eeuw geleden naar het Drentse Nieuw Buinen. Daar worden de producten nu nog net zo ambachtelijk gemaakt als 400 jaar geleden: van het bekende Delfts Blauw, Gouds Plateel en de Hollland-Vaas, tot miniaturen en modern aardewerk. Tegenwoordig wordt het traditioneel ambacht gecombineerd met moderne productietechnologie. Door deze combinatie zijn de mogelijkheden eindeloos. Het bedrijf is toegewijd aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen en werkt volledig lokaal. Zo is alles wat gemaakt wordt bedoeld om lang mee te gaan. Daarom maakt Royal Goedewaagen keramiek volgens de hoogste kwaliteits- en functionaliteitsnormen. Daarnaast vindt elke stap van het productieproces lokaal plaats in de eigen fabriek en wordt er geen gebruik gemaakt van halffabricaten uit andere landen. Grondstoffen komen van zo dichtbij mogelijk. En kleiresten en overgebleven glazuren worden hergebruikt. www.royalgoedewaagen.com    

 

Over L’AIMÉ

L’AIMÉ betekent de geliefde. Een eenvoudig begrip, maar van grote waarde voor ieder mens. Dat ondervond ook L’AIMÉ-initiatiefnemer Cloé Kersten. Toen zij in juli 2016 geconfronteerd werd met een zeldzame vorm van kanker, werden er door haar naaste omgeving tientallen kaarsjes voor haar aangestoken. Dit gaf kracht en positiviteit en inspireerde haar tot het creëren van kaarsen voor speciale momenten. Na een effectieve behandeling van haar ziekte, begint ze met L’AIMÉ haar eigen label. De wenskaarsen van L’AIMÉ worden handgemaakt in Nederland met natuurlijke oliën afkomstig van traditionele parfumeurs in Grasse. De kaarsen dragen stuk voor stuk een unieke geur en wens - speciaal bedacht om elke gelegenheid te vieren, en stil te staan bij ieder bijzonder moment. De kaarsen zijn online verkrijgbaar via www.laime.nl en in diverse luxe winkels waaronder de Bijenkorf.

 

 

Over Edith Beurskens

Edith Beurskens is een multidisciplinaire ontwerper met oog voor esthetiek. Al op jonge leeftijd experimenteerde ze met de mogelijkheden om verschillende materialen te combineren. Een opleiding en carrière in mode, grafisch ontwerp en interieur zorgde ervoor dat ze verschillende technieken is gaan combineren.

 

Haar artistieke reis is een zoektocht naar balans en compositie in kleur en materialen. De ontwerpen zijn een uitdrukking van een diverse achtergrond en een constante zoektocht naar harmonie. Een van de technieken waarmee ze bekendheid heeft verworven zijn haar 3D prints. Met een 3D printer maakt zij kunstwerken van plantaardig PLA die ze met de hand beschildert. Naast de 3D-werken ontwerpt ze o.a. ook sculpturen en prints in aardetinten met organische vormen. www.edithbeurskens.com