September 13, 2023

Cinetree en Humberto Tan lanceren nieuwe korte documentaire ‘Morgen gaat het beter’ over honderdplussers en hun levenslessen

Cinetree en Humberto Tan lanceren nieuwe korte documentaire Morgen gaat het beter over honderdplussers en hun levenslessen

Het geheim van 100 jaar leven

Morgen gaat het beter is een indrukwekkende korte documentaire gepresenteerd door Humberto Tan in samenwerking met Cinetree en Fotomuseum aan het Vrijthof. In deze intieme documentaire neemt Humberto Tan je mee in het leven van drie honderdplussers en laat hij ons kennismaken met hun persoonlijke perspectieven en levenslessen. Vanaf 23 september is de Cinetree Original ‘Morgen gaat het beter’ voor iedereen gratis te bekijken op Cinetree: cinetree.nl/morgengaathetbeter.

Over Cinetree Original Morgen gaat het beter

In deze ontroerende en inspirerende documentaire gaat Humberto in gesprek met drie bijzondere honderdplus individuen, waaronder mevrouw Fa-Si-Oen. Mevrouw Fa-Si-Oen is 108 jaar oud, en stond als oudste Amsterdammer al vaker in de schijnwerpers. Tot op heden heeft ze echter nooit meegedaan aan een documentaire-project, totdat Humberto’s Morgen gaat het beter op haar pad kwam. In de documentaire spreekt ze onder andere over de blijheid die ze voelt voor elke nieuwe dag op deze mooie aarde. “Veel mensen vragen aan mij: hoe hebt u dat gedaan? Hoe word ik net als u 108? Ik zeg ‘je moet niet vergeten om zuurstof in te nemen’”, aldus mevrouw Fa-Si-Oen.

Humberto bevraagt de honderdplussers over de essentie van het leven, hun gelukkigste momenten, hun grootste angsten en hun diepste dromen. Met elk gesprek onthult Humberto een uniek levensverhaal dat vol wijsheid, ervaring en emotie zit. Het opent de deur naar reflectie en introspectie, en dwingt de eigen prioriteiten en perspectieven in het leven te heroverwegen. 

“Dit project duurde bijna 3 jaar om te maken, maar de honderdplussers gaven mij iedere keer weer een enorme hoeveelheid energie. Door hun wijsheid, zachtheid en door hun verhalen.”
aldus Humberto Tan

Forever Young op Cinetree

In de maand september is Humberto tevens gastredacteur bij Cinetree en daarvoor selecteerde hij een aantal films rondom het maandthema ‘Forever Young’. Zo kijk je de hartverwarmende documentaire Young@Heart, over een bejaard zangkoor dat vol levenslust en rock’n’roll door het leven gaat; de Italiaanse Oscarwinnaar La Grande Bellezza; en de laatste film met de legendarische Harry Dean Stanton, Lucky, waarin hij een 90-jarige rebelse cowboy speelt. De films zijn te zien binnen het maandabonnement op Cinetree. 

Klik hier om de trailer van Morgen gaat het beter te bekijken. De volledige documentaire kan opgevraagd worden.

Over Cinetree

Cinetree is een filmplatform met een missie, opgericht door Hanna Verboom. Op dit platform worden maandelijks een tiental films aangeboden, uitgekozen door curators: filmmakers, journalisten, schrijvers en acteurs. Het platform houdt het aanbod klein: zo hoeft men niet lang te zoeken en krijgt elkaar verhaal de aandacht die ze verdient. Met de maandelijkse bijdrage van de leden maakt Cinetree nieuwe films over onderwerpen met een belangrijk thema in de maatschappij. Cinetree heeft, naast het eerste deel van Uit de Schaduw in 2021 ook de nieuwe documentaire geproduceerd.

Over Humberto Tan

Humberto Tan (Paramaribo, 1965) is televisie- en radiopresentator, sportjournalist, schrijver en fotograaf. Hij voltooide een studie Rechten in Amsterdam. In 2016 was Tan winnaar van de eerste editie van het TV-programma 'Het Perfecte Plaatje' met publicatie van zijn foto’s in magazine National Geographic. Als ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis en het Wereld Natuur Fonds maakte hij fotoreportages in Bangladesh, Rwanda en Brazilië. Zijn talkshow ‘Humberto’ is dagelijks te zien op TV. Ook is Humberto sinds het begin betrokken bij Cinetree als curator, waar hij vaak films deelt die hij belangrijk vindt.


Attachments and downloads

STILL_MGHB_1.png
Download file
STILL_MGHB_6.png
Download file
STILL_MGHB_11.png
Download file
STILL_MGHB_18.png
Download file