July 05, 2023

Chocomel begint haar opmars in Europa en breekt lans vóór imperfectie.

Chocomel begint haar opmars in Europa en breekt lans vóór imperfectie.

It’s all good! When life gives you Chocomel

Vanaf deze week lanceert Chocomel een nieuw brand idea waarmee het merk, verleden, heden en toekomst met elkaar verbindt. Het Nederlandse icoon wil met deze nieuwe campagne niet alleen Nederland veroveren. Want hoewel Chocomel al een aantal jaar aan de weg timmert in nieuwe Europese markten, is het de eerste internationale campagne van het merk. Niemand minder dan internetmeme-sensatie ‘Hide the pain Harold’ is opgelijnd om dit van een gezicht te voorzien.

Met een boodschap voor de wereld, breekt het Nederlandse icoon, op de speelse, luchtige manier die we van Chocomel gewend zijn, een lans vóór imperfectie. Onder de noemer ‘It’s all good when life gives you Chocomel’. Oftewel: Wie de hele dag het gevoel heeft in een keurslijf van perfectie te verkeren, moet de kans krijgen om daar even mee te breken. Juist te genieten van dingen op je eigen manier doen en plezier te beleven aan iets dat niet helemaal volgens ‘de regeltjes’ gaat.

Dit nieuwe merk idee is bedacht door bureau ©Kaufman&Kaufman. Met als insteek om Chocomel de wereld te laten veroveren, zonder het iconische merk - zoals we dat in Nederland kennen - totaal op z’n kop te zetten. (Dat gebeurt alleen met het blikje!) Daarom is er iets bedacht dat past bij alles wat Chocomel in de kern allang is. Een statement tegen een wereldwijd op hol geslagen perfectionisme. Eigenlijk op precies dezelfde manier als het meisje uit de iconische Chocomel commercial uit 1983, die de deur stevig dicht drukt als haar vader nog even snel naar haar huiswerk informeert en smeekt of ze ‘van de stereo afblijft’. Het volume gaat op 11, want regeltjes… tja, daar moet je een beetje omheen dansen.

Internetsensatie en de énige echte "Hide the Pain Harold" zal het gezicht zijn van de eerste campagne. Achter zijn lach schuilt een universele waarheid en een verfrissende herinnering dat het juist onze unieke eigenaardigheden en imperfecties zijn die ons onszelf maken. De cultheld is vanaf 4 juli te zien in een tv-commercial, via een social media campagne, op helaas verkeerd ingekochte spectaculars in Europese metropolen, en op de, tja… daar kon je op wachten, zojuist gecrashte Chocomel site. De commercial staat bol van de (on)bekenden die beroemd zijn geworden door zichzelf te blijven. Zo zie je onder andere Stuntkabouter, Rarri Jackson, Menno Rouwenhorst, Raymond van Barneveld en carnavalszanger Gullie. En hoor je de imperfect ABN-sprekende voice-over Dave von Raven.

bekijk de commercial

Het nieuwe brand idea van Chocomel zal de basis vormen voor alle toekomstige marketing- en communicatie-inspanningen van het merk. Van opvallende reclamecampagnes tot boeiende content op digitale platforms en inhoudelijke statements. De eerste uitingen vormen de basis van een zorgvuldig opgebouwde langetermijnstrategie die langzaam wordt uitgerold.

Hein Raijmakers, Global brand director Chocomel: “We hebben een nieuwe missie, die verder gaat dan onze landsgrenzen. We willen niet alleen bouwen aan onze eigen bekendheid, en geliefd worden bij een breder internationaal publiek. We willen ook een statement maken over onze huidige perfectionistische cultuur die je enerzijds laat glimlachen (om te beginnen om ons merk zélf, want wij omarmen imperfectie met deze campagne totaal!), maar waarvan de serieuze boodschap tegelijkertijd onderstreept dat het ook belangrijk en gezond is om imperfectie in het algemeen meer te omarmen. Die ene rode deur in je verder compleet grijze auto maakt zowel die auto als degene die er zorgeloos genietend in rondrijdt ‘de enige échte’. Onmiskenbaar Chocomel! Dat gold dertig jaar geleden, dat geldt vandaag en over tien jaar misschien nog wel meer dan nu."

CREDITS:

Concept & Creatie:                        Kaufman&Kaufman

Regie:                                            Paul Roest (RPR)

Productie:                                      RubenPaulRuben & Yanna Panagopoulos

Post-productie:                              De Grot

Videograph & Motion:                    Sjoerd Jones

Muziek:                                          Yskid

Sound Recording+Design:             REC Sound, Amsterdam

 

FrieslandCampina/

Chocomel Global:                           Hein Raijmakers & Jolien Koelewijn

Chocomel NL:                                 Sanne Geurtjens & Robbert Kleiren