December 13, 2023

Spark Productions lanceert samen met Vogue grootste talent search van Nederland: Vogue Talent

Spark Productions lanceert samen met Vogue grootste talent search van Nederland

Spark Productions lanceert samen met Vogue Nederland: Vogue Talent, een jaarlijks terugkerend project om nieuw creatief talent te zoeken en kans te bieden om van de kennis, het netwerk en platform van Vogue en Spark Productions gebruik te maken. In oktober van dit jaar deed Vogue in samenwerking met Spark Productions een open call naar aanstormend talent. In totaal kregen vijf creatieve teams de kans om hun concept tot leven te brengen, onder begeleiding van het creatieve team van Vogue Nederland. De beelden van de makers zullen in het nieuwe Talent Issue te zien zijn en geëxposeerd zal worden op 19 december in Amsterdam.

Vogue Talent

Voor deze eerste Talent Search is er op zoek gegaan naar fotografie- en stylingtalent. Uit 180 uitgedachte concepten werden er uiteindelijk vijf teams geselecteerd. De fotografen en stylisten werden van begin tot eind begeleid door het creatieve team van Vogue, onder leiding van fashion director Linda Gümüs Gerritsen en productiemaatschappij Spark Productions, van Sanne Zwaan. De vijf geselecteerde creatieve teams kregen ook het volledige fashion team van Vogue Nederland tot hun beschikking, om hen te ondersteunen, naast de organisatorische expertise van productiebureau Spark Productions. Te midden van deze creatieve symbiose gaf Spark Productions, welke zich specialiseert in de productie van zowel fotografie, video als digitale content, ook een aanstormend video team de opdracht om met alle facetten van de shoot een online video te creëren. 

Al een lang tijd is het de ambitie een platform te bieden aan nieuw talent om hen een podium te geven zich te presenteren. Maar ook om hen een netwerk te geven door hen tijdens deze shoot te koppelen aan andere creatieven

De samenwerking met Vogue Nederland bood hiervoor de perfecte gelegenheid, waardoor we niet alleen de artistieke expressie van nieuw talent konden vieren, maar ook een omgeving creëerden voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen,’ zegt Zwaan.

Expositie

Fotograaf Nella Ngingo, stylist Faouziat Biera Faous, fotograaf Carlos Victimo, stylist Luna Michel en het duo Elisa Michelle, fotograaf en stylist Carli Bureynejad, hebben het thema Down The Green Rabbit Hole vertaald in beeld. De beelden van de talenten zullen niet alleen te zien zijn in het januari/februari nummer van Vogue Nederland maar ook tijdens een expositie in het depot van het Van Gogh museum, op het Museumplein. Op 19 december zal de succesvolle eerste Vogue Talent Search gevierd worden en zullen de talenten aanwezig zijn om meer te vertellen over hun concept en werk.

 

 

Spark Productions is een full-service productiebedrijf gevestigd in Amsterdam. Gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige fotografie, video en digitale content aan merken, creatieven en bureaus wereldwijd. De focus ligt op het creëren van indrukwekkende visuele ervaringen, vooral binnen de dynamische domeinen van mode, beauty en lifestyle. Sanne Zwaan al tien jaar verantwoordelijk voor het produceren van content voor high-end merken als Karl Lagerfeld, Marc Jacobs en Tommy Hilfiger. Hiervoor werkt Sanne met topfotografen als Viviane Sassen en Inez & Vinoodh aan internationale projecten.

Sanne Zwaan by Paul Bellaart