June 15, 2023

Health hacks for women

Health hacks for women 

Must-have's voor iedere vrouw

Supplementen en een gezonde voeding zorgen voor de juiste nutriënten om optimaal te presteren. Wil jij stralend en fit de zomer inlees hier wat handige tips. 

Feed your brain

Wist je dat ons brein sterk glucoseafhankelijk is en wel meer dan 20% van onze energie verbruikt? Dit belangrijke orgaan heeft goede nutriënten nodig om te functioneren. Stimulerende middelen zoals cafeïne verhogen kortdurend de dopamine aanmaak maar putten tegelijkertijd jouw reserves uit. 

Voeding heeft een directe invloed op onze cognitieve prestaties. Zo blijkt uit onderzoek dat het nuttigen van groente en fruit tijdens de lunch, zorgt voor betere brein prestaties in de middag. 

Vul dit aan met de supplementen uit de Happy Pack voor optimale ondersteuning van de hersen- en zenuwfunctie. Rijk aan omega-3 en vitamine D waarmee je de cardiovasculaire gezondheid en immuniteit ondersteund, bovendien houden ze je geest in balans.

Wist je bovendien dat vitamine D-receptoren zich in hetzelfde gebied van de hersenen bevinden als die verband houden met depressie? Studies tonen aan dat mensen met lagere vitamine D levels een groter risico lopen op depressieve gevoelens. Get that happy feeling! 

Hormonale balans

Goed om te weten is dat vezels een belangrijke rol spelen in de hormonale huishouding van vrouwen. Zo zorgen vezels in groente en granen voor een gezonde hormonale balans. Wat simpele tips voor een gezonde voeding zijn bijvoorbeeld hettoevoegen van lijnzaad, kruisbloemige groente zoals broccoli of bloemkool en door snelle suikers te verminderen. De vezels zorgen daarnaast ook voor een gezonde darmflora en dit helpt bij het verhogen van de serotonine productie.  

Sugar skin break-outs

Summer skin break-outs door suikers? Tijdens zomer wordt je gebombardeerd met commercials die een glowing sun-kissed huid laten zien. Toch is dit het seizoen waar je huid het meest te verduren heeft. Zo zitten veel zomerse cocktails bomvol suikers, net als ijsjes, de koude wijntjes en koele alcoholvrije drankjes. Grote hoeveelheden suiker zorgen voor een hormonale disbalans en insulinepieken. Insuline kan de talgproductie verhogen, waardoor de poriën verstopt raken en zogeheten acne ontstaat. 

Help je huid een handje op weg met het perform pack. Deze zit boordevol antioxidanten en is aangevuld met hyalaronzuur en collageen. Dit verstevigd je huid van binnenuit en reduceert inflammatie. Probeer deze zomer suiker te limiteren en laat je huid stralen van binnenuit. Ook is het perform pack zeer geliefd door atleten, het is rijk aan antioxidanten, adaptogenen en collageen. Deze unieke samenstelling biedt bescherming tegen vrije radicalen, ondersteuning aan huid en gewrichten en zorgt daarnaast ook voor sneller spierherstel. Voel je fit van binnenuit!  

Fight insomnia 

Nog een interessant weetje om mee aan de slag te gaan is het feit dat je tijdens je slaap emoties van de voorgaande dag verwekt. Bij een slechte slaap neem je onbewust de volgende dag deze emotioneleballast mee. Dit maakt een goede nachtrust niet alleen essentieel voor je fysieke gezondheid maar ook voor je emotionele stabiliteit. 

Naast een goede slaaphygiëne, slaaprituelen, de inname van weinig alcohol en cafeïne - heeft ook het eerste uur na het wakker worden veel effect op de aanmaak van melatonine. Probeer het eerste uur dat je wakker bent naar buiten te gaan, zonlicht op te vangen en te bewegen. 

Kwalitatief goede slaap doorloopt volledige slaapcycli bestaande uit lichte - diepe en REM-slaap. Het innemen van slaapmedicatie garandeert een diepe slaap, maar kan geen herstellende kwaliteitsslaap creëren. Supplementen die een kalme mentale toestand en gevoelens van ontspanning creëren, vergroten de kans op een verbeterde kwaliteit slaap die voldoende REM-fasen bevat voor de regeneratie van geest en lichaam.

De Sleep pack is een krachtige formule die de rust en (spier)ontspanning bevordert. Val sneller in slaap en wordt minder vaak wakker met natuurlijke ingrediënten die niet-verslavend zijn. De Sleep pack bevat onder andere 5HTP, L-theanine, rhodiola, kamille en valeriaan.

Simpele destress hacks

Wandel jezelf gezond met Forest Medicine. Met het mooier worden van het weer is het verleidelijker om de natuur op te zoeken. Onderzoek toont aan dat bij minstens 2 uur per week in de natuur doorbrengen veel gezondheidswinst te behalen valt. Forest medicine zoals natuurtherapie ook wel genoemd wordt, heeft een zichtbaar effect op de afname van stresshormonen en toont 55% meer parasympathische activiteit.Dit resulteert in een betere vertering, rust en een gunstig effect op de immuniteit. Ga deze zomer de natuur in, het is super gezond!

 

Squats for life 

Als je veel stress hebt, een belangrijke presentatie moet leveren, of veel zorgen aan je hoofd hebt gaat je lichaam ‘aan’ door de aanmaak van de zogeheten stresshormonen. Deze komen binnen 30 minuten je bloedbaan binnen waardoor je hartslag omhoog gaat, je zweethanden krijgt, hoog in je ademhaling gaat zitten en je cognitieve vermogen wordt aangetast. Om je snelle stresshormoonaanmaak te remmen hebben wij een life hack voor je. Doe 10 squats en je lijf reageert hier direct op. Door kortdurend actief te bewegen breek je de adrenaline sneller af en wordt het stresssignaal naar de hersenen stopgezet, waarna ontspanning direct kan intreden. 

Wil je je lichaam een handje op weg helpen ga dan voor de Destress pack, de pack bevat een hoge concentratie aan magnesium.  

Multi's voor mama 

Voor alle mama's onder ons in wording: ben je zwanger, probeer je zwanger te worden of heb je net een kindje gekregen? Dan is het Mama pack van NewMedicine perfect voor jou. Dit natuurlijke supplementen pack bevat goed opneembare ingrediënten. Samengesteld uit alle vitaminen en mineralen die nodig zijn om jou en je kindje te ondersteunen rondom de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. Enkele ingrediënten zijn actief foliumzuur, omega-3 vitamine D, B, zink, selenium choline en ijzer. Ook bevat dit veelzijdige pack greens zoals broccoli-extract voor extra immuniteit en energie.

Alle packs, inclusief een gratis online health quiz, zijn online verkrijgbaar via newmedicine.nl 

Over de oprichters van NewMedicine

Ninieck van Maasakker (1985) is arts en werkt in het ziekenhuis op de afdeling hartchirurgie. Naast haar reguliere medische opleiding, heeft Ninieck ook orthomoleculaire, integrale en lifestyle geneeskunde gestudeerd.

Caia van Maasakker (1989) is voormalig hockeyster en drievoudig Olympisch medaillewinnaar. Topsport heeft haar geleerd om te luisteren naar haar lichaam en hoe zij haar lichaam de juiste ondersteuning kan geven op het gebied van energiemanagement, voeding en mentale weerbaarheid.